Cresa

Perioada copilăriei și cu precădere perioada primilor ani de viață are un impact important asupra vieții adultului. Este perioada în care copilul își dezvoltă capacitatea de a gândi, de a vorbi și de a raționa.Mergând pe principiul formării încă de la cele mai fragede vârste, putem înțelege importanța și rolul înscrierilor la creșă de timpuriu.Copiii care merg la creșă devin mult mai sociabili şi fac progrese mai mari la nivel personal (învăţând cum să devină independenţi, să mănânce singuri, să facă la oliţă, să îşi recunoască hainele şi să se îmbrace singuri, etc.). Ruperea legăturii cu părintele poate fi dificilă uneori, însă relaţiile pozitive părinte-copil-cresa sunt esenţiale pentru a ne asigura că aceşti copii sunt gata să treacă la următoarea etapă, cea a unei vieţi independente.La creșă socializează cu toți copiii și pe viitor se va adapta mai ușor, va învăţa să se joace și să colaboreze și cu alți copii in anii prescolari,școlari…Colectivitatea îl învață pe cel mic cum sa-și câștige autonomia personală.La creșă învață mai repede să se dezbrace sau să se îmbrace singur. Olița ia locul scutecului, iar copilul se simte mai bine și independent. Treptat,micul Bebeluș devine un preșcolar stăpân și încrezător in forțele proprii.

Sanatatea copiilor este foarte importantă astfel la creșă Luca copiii beneficiază de cadru medical pe parcursul întregii zile.

Cresa LUCA dispune de cantina proprie,cantina autorizata DSV si Sanatate Publica.In meniul nostru,felul principal,de baza,contine doar carne de curcan,de vita si peste proaspat. Nu folosim in alimentatia copiilor nostri carne de pui sau de porc. Bucataria este utilata pentru pregatirea mesei in regim propriu ( meniuri avizate de medicul pediatru) si sala de mese.
Meniul Cresei LUCA este In Conformitate cu Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1563/2008 privind principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si cuprinde in mod principal:

  • feluri de mâncare pe care copiii le indragesc,
  • componenta nutritiva in acord cu valorile energetice necesare cresterii si dezvoltarii.
  • fructele – desert si legumele crude – salate.

Consumul de apa este foarte important pentru sanatate, in acest sens gradinitele noastre sunt dotate cu dozatoare de apa plata si pahare de unica folosinta la indemâna copiilor.

Parintii copiilor nostri, in mod frecvent, ne aduc diverse retete preferate,retete ce le implementam si in meniu, astfel „gustul bun de acasa” il servim si la creșă

Alimentația constituie unul din factorii de bază a stării de sănătate a copiilor de toate varstele, asigurând-se o alimentație adaptată vârstei și stării de sănătate a fiecărui copil, având un aport caloric și nutritiv în conformitate cu recomandările și reglementările Ministerului Sănătații, in vigoare.

8:00 – 8:30 – sosire la cresa, triaj medical,
9:00 – mic dejun
9.30 – 12.30- activitati educative specifice anteprescolarilor(deprinderi,dactilopictura,modelaj,muzica..)
11:00 – gustare fructe
12.30 – masa de pranz
13:00 – 16:00 – somn
16:00 – gustare (produse preparate in cantina proprie)
16:30 – 19:00 activitati recreative si recuperatorii (colorat, pictura,modelaj ), jocuri de interior sau in aer liber.

Contact

Tel: 0721335161

Tel: 0744894206

E-mail:info@scoalaluca.ro

Luca Tei

Luca Floreasca

Luca Herastrau

Luca Aviatiei